Gelicentieerd Specialist Klasse(n)Kracht®

In 2016 kwam ik, na mijn zoektocht naar een aanpak voor een ‘dynamische’ groep, in contact met Jelly Bijlsma van Klasse(n)Kracht®. Al snel kwam ik erachter dat we dezelfde missie hebben: alle kinderen én leerkrachten moeten zich veilig voelen in hun groep. Nadat we op school positieve resultaten ervaarden binnen onze groepen heb ik de Post-HBO opleiding Specialist Klasse(n)Kracht® gevolgd. Inmiddels ben ik gelicentieerd en kan ik deze passie verder uitbouwen in mijn bedrijf.

Klasse(n)Kracht®: met RESPECT voor de klas, is een systemische aanpak om het groepsvormingsproces in de school en de klas actief te begeleiden. De aanpak is ontwikkeld in de praktijk vanuit de begeleiding van de ‘moeilijke’ groep. Behalve dat het een aanpak is om ‘moeilijke’ groepen binnen zes weken weer op de rails te hebben, is het ook een werkwijze om met je team vanaf de voordeur, of eigenlijk vanaf het hek van het schoolplein, regie te voeren op een sociaal, veilig en krachtig klimaat in de klas en in de school. De aanpak richt zich op zeven pijlers met als doel het realiseren van een Sociaal Krachtig en Veilig Pedagogisch klimaat in de klas en in de school. Elke pijler heeft een ander accent, en is ook steeds verbonden met de andere pijlers.

Als gelicentieerde Specialist Klasse(n)Kracht® begeleid ik vanuit de RESPECT-aanpak leerkrachten met ‘dynamische’ groep naar een sociaal veilig klimaat in de groep. Daarnaast verzorg ik trainingen en workshops in de RESPECT-aanpak aan stichtingen, scholen en leerkrachten.

Meer informatie? Kijk op: