Mijn naam is Nicole Megens (1972), geboren, getogen en nog steeds woonachtig in het prachtige Land van Maas en Waal. Het is inmiddels al heel wat jaren geleden dat ik aan mijn werkende leven begon, als leerkracht in het basisonderwijs. Met ontzettend veel plezier stond ik jaren voor de klas. In die tijd ontwikkelde ik een visie op het basisonderwijs, en zag ik dat kinderen zich het beste ontwikkelen binnen een veilig leerklimaat. Dat, in combinatie met een constante honger naar (zelf)ontwikkeling zorgde ervoor dat ik doorgroeide in de rol van Intern Begeleider. 

Verschillende jaren aan opleidingen, trainingen en praktijkervaring verder kan ik mijzelf inmiddels coach, trainer én intern begeleider noemen. Om daar zo breed mogelijk invulling aan te geven en een veilig leerklimaat te ontwikkelen voor zoveel mogelijk kinderen begon ik in 2017 mijn eigen bedrijf. Vanuit dit bedrijf coach en begeleid ik leerkrachten en scholen bij vraagstukken op groepsdynamisch niveau. Ik ga hierbij altijd op zoek naar de kernwaarden- en kwaliteiten.

vak·man·schap (het; o) 1 grote bekwaamheid in een vak mees·ter·schap (het; o) 1 het meester-zijn in een kunst of vak

– Van Dale –​

Meesterschap, volgens van Dale betekent het ‘meester zijn in een kunst of vak’. In het huidige onderwijs wordt veel van leerkrachten gevraagd; zowel op didactisch als pedagogisch vlak. Met alleen vakmanschap red je het voor je gevoel soms niet. Je hebt méér nodig om aan te kunnen sluiten bij de behoeften van jouw groep en individuele kinderen. Het is dan fijn zijn dat er iemand even met je meedenkt over het wat en hoe, maar ook het ‘waarom’. Iemand die met jou meeloopt om met een goed gevulde rugzak voor de groep te staan; samen met jou de Stappen naar Meesterschap maakt. Samen zorgen we dan voor het allerbeste onderwijs voor álle kinderen. Dat is mijn missie.

Lees mijn Blog en De Stappen Naar Meesterschap om meer te ontdekken over mijn kijk op het onderwijs en werkwijze.