Consultatie & advies

kort, snel én effectief

Elke dag in het onderwijs is anders. En dat maakt het werk afwisselend en leuk, maar het kan je soms ook onzeker maken. Want, waardoor komt het toch dat het de ene dag beter loopt dan de andere dag? En soms heb je het gevoel dat er een groepsproces gaande is wat vraagt om bijgestuurd te worden, maar hoe dan?

Zicht

Voor jouw gevoel heb je goed zicht op de groep, maar toch komen er soms heel onverwachte dingen om de hoek. Het is onrustig als jij even een kop koffie gaat halen, er wordt stiekem gepraat wanneer jij iets op het bord noteert. En net als jij even een korte verlengde instructie geeft, hoor je vanuit de groep: ‘Hou eens op!’ Je hebt geen idee wat er aan de hand is.

Sfeer

De sfeer in jouw klas is prima. Kinderen kunnen goed met elkaar overweg en er zijn veel vriendschappen in de groep. Een enkel kind vindt het soms moeilijk om aansluiting te vinden, maar dat probeer je zo goed mogelijk te stimuleren door ze regelmatig samen te laten werken.

Twijfel

En toch twijfel je af en toe of je de goede dingen ziet en doet: Zou ik het op sommige momenten toch anders aan moeten pakken? Ik merk dat de groep anders gaat reageren, hoe krijg ik dat bijgestuurd?

Het begint er steeds meer op te lijken dat de groep niet verder komt in de fases van het groepsvormingsproces, maar voor jouw gevoel heb je alles uit de kast gehaald. En ís het wel zo, zoals ik dénk dat het is. Heb ik niet ergens een blinde vlek? Wat zou het fijn zijn als er even iemand mee zou kunnen kijken.

Herkenbaar?

Hoe zou het zijn als…

Alle antwoorden krijgt op de vragen over het groepsproces in jouw groep.

Je samen met mij zicht op de groep krijgt.

In 1,5 uur weet wat je moet doen om het groepsproces bij te sturen.

Je tips en adviezen krijgt waar je de volgende dag mee verder kunt.

Je niet meer hoeft te twijfelen.

Je weer met plezier voor de groep staat.

Goed idee?

Consultatie & advies

 Zicht op jouw groep én tips en handvatten waar je mee verder kunt.

Inhoud

Wat gaan we doen?

Observatie in de groep

Nabespreking met tips en adviezen waar je de volgende dag meteen mee aan de slag kunt.

Kort verslag