Rust in je klas met Klasse(n)Pad®

Wat is er fijner dan een klas waarin het lekker loopt, waarin er rust is, geen onderling gedoe en dus gewoon een super fijne sfeer. Dat is toch waar je het als leerkracht voor doet?
Dat je je lessen kunt geven in een veilig pedagogisch klimaat en er sprake is van een positieve groep. Én dat je daarnaast als leerkracht de tools in handen hebt om de zogenaamde gouden en zilveren weken door te komen of eigenlijk; je wil er een gouden jaar van maken! Een gouden jaar betekent voor jou dat je de fasen van groepsvorming positief doorloopt, dat de rollen in de groep duidelijk zijn, dat de groep fijn kan samenwerken en iedereen met plezier naar school gaat. Maar ook, dat wanneer de groepsdynamiek negatief wordt, jíj de leerkracht bent die van een moeilijke groep weer een positieve groep weet te maken.

Rust in je klas met Klassenpad - poster

Rust in je klas met tijdens de eerste schoolweken 

Klasse(n)Pad® helpt jou en de groep om een goede start van het schooljaar te maken en vanaf dag één rust in je klas te creeëren. Elk schooljaar start je weer opnieuw met de gouden weken, want je weet hoe belangrijk dat is tijdens de forming- en normingfase. Je maakt groepsafspraken met je groep en misschien ook wel een groepsmissie en besteedt volop aandacht aan groepsvormende activiteiten. Je maakt als leerkracht samen met de groep een goede start. Eigenlijk kan er niks meer misgaan dit schooljaar. Nu wordt het een kwestie van volhouden en zorgen dat er geen gedoe ontstaat.

Hoe krijg je rust in de klas tijdens de Stormingsfase

Met Klasse(n)Pad® heb je als leerkracht de tools in handen om gedoe te voorkomen en de rust in je klas te houden. Na een aantal weken weet je dat je in de stormingsfase terecht komt. Oeps, nu wordt het al wat lastiger om de rust in de klas te bewaren. Er zijn steeds ruzies tussen kinderen en er lijkt een strijd om de macht te ontstaan. De apen op de rots worden steeds duidelijker, je wilt deze groepsontwikkeling keren. Maar hoe? Hoe krijg je ruzies opgelost in de klas? En dan ook zo dat het niet onder water gaat spelen. Je moet de vissen zien te vangen, voordat het haaien worden.

Je krijgt rust in je klas doordat je sámen werkt aan je groep met Klasse(n)Pad®

De inzet van Klasse(n)Pad® geeft niet alleen rust in de klas, maar zorgt er ook voor dat je sámen met de groep zorgt voor een fijn groepsklimaat. Dit geeft rust voor jou als leerkracht, maar ook voor de groep. Vaak zie je dat bepaalde kinderen een rol op zich gaan nemen. Kinderen die heel zorgzaam zijn, lijken zich steeds meer met een ander te gaan bemoeien. Het gaat als een sneeuwbaleffect door de klas en je kunt het niet stoppen. Je hoort kinderen steeds meer kinderen reageren met: ‘Bemoei je er niet mee!’ Of: ‘Stop hou op!’ Je voelt dat de kinderen steeds de grenzen opzoeken. Of eigenlijk, als je heel eerlijk bent, walsen ze met de hele groep zo over alle grenzen heen. Nou ja, niet allemaal, er zijn ook kinderen bij die zich wél weten te gedragen. Het lukt maar niet om een groepsgevoel te creëren.

Kinderen school KlassenPad

Je merkt dat groepsdruk een rol speelt in jouw klas

Klasse(n)Pad® biedt je een aantal praktische handvatten om groepsdruk bespreekbaar te maken. Dit geeft jou en de klas rust. De groepsdruk in de groep kan soms enorm zijn. Kinderen durven niet voor hun eigen mening uit te komen, omdat ze bang zijn uitgelachen te worden. Je zou zo graag het tij keren naar positieve groepsdruk. Dus een sfeer waarin kinderen elkaar aanmoedigen en op die manier er samen voor zorgen dat het voor iedereen fijn en veilig is in de klas. Dat kan met de speelse manier van regie voeren op groepsvorming van Klasse(n)Pad®.

Groep kan niet samen spelen en komt altijd onrustig binnen

En dan die momenten na de pauzes. Verschrikkelijk! Het thema Sportief Spelen van Klasse(n)Pad® geeft jou de tools om tijdens en na het buitenspelen rust in je klas te krijgen en te houden. Soms komen ze rollebollend binnen en bij jij het eerste kwartier kwijt aan het oplossen van ruzies en conflicten, terwijl je eigenlijk gewoon met je les wilt beginnen. Sommige kinderen lijken tijdens het buitenspelen maar één doel te hebben: winnen! Wat zou het fijn zijn als ze fijn en sportief samen konden spelen. Het thema Sportief Spelen is dé oplossing om de rust in je klas en tijdens het spelen terug te krijgen.

Herken je het?

Hoe zou het voor jou zijn als er rust in de klas is en …

Ontspannen voor de klas met Klasse(n)Pad®

Je elke dag ontspannen en met plezier voor de klas zou staan. En dat je jouw groep kunt begeleiden in de ontwikkeling naar een groep waarin kinderen met respect met elkaar omgaan.

Het thema van de groep herkennen met Klasse(n)Pad®

Je zicht hebt op de groepsdynamische processen die er spelen in jouw groep. Jij als leerkracht de thema’s herkent die er spelen en weet welk pad je moet bewandelen om dat thema boven water te krijgen in plaats van dat het in het onderwaterprogramma van de groep gaat spelen.

De groepsmissie en Klasse(n)Pad®

Jij als leerkracht de groep meer groepsverantwoordelijk te laten worden; ze bewust laten worden van wat ze voelen, ervaren, zien en wat ze samen willen om de groepsmissie te bereiken.

Praktische handvatten met Klasse(n)Pad®

Je met praktische handvatten en gerichte groepsvormingsactiviteiten je de groep eigenaar maakt van de sfeer en een veilige klimaat in de groep. En je kinderen ook leert dat ze niet met iedereen vrienden hoeven te zijn, maar wel met iedereen kunnen samenwerken en samen spelen.

Het hele jaar rust in je klas met Klasse(n)Pad®

Je niet alleen grip hebt op de gouden en zilveren weken, maar gedurende het hele schooljaar. Je werkt dus het hele jaar aan rust in je groep en creëert daarmee een veilig pedagogisch klimaat.

Groepsvormingsactiviteiten met Klasse(n)Pad®

Je het hele jaar door weet hoe je een fijn en veilige pedgogische klimaat kunt creëren én houden, zonder dat je zelf steeds op zoek moet naar passende groepsvormings-activiteiten.

Dat is mogelijk!

 Ga je mee op Klasse(n)Pad®?

Om echt de rust in je klas te creëeren met Klasse(n)Pad® is er een tweedaagse training ontwikkeld. Tijdens deze geheel verzorgde training, in een prachtige omgeving, gaan we samen op pad met Klasse(n)Pad®.
Je krijgt tijdens de training alle materialen en uitleg die je nodig hebt om met Klasse(n)Pad® aan de slag te gaan. En daarnaast ook de ruimte om het meteen in de praktijk toe te passen.

Zo kan Klasse(n)Pad® voor jou meer rust in je klas geven

Je weet hoe je vanuit een groepsmissie, afspraken en groepsvormingsactiviteiten verder kunt werken aan een veilig pedagogisch klimaat.

Je leert hoe je een thema in de groep kunt ontdekken, boven water halen en er samen met je groep mee aan de slag kunt.

Je weet hoe je Klasse(n)Pad® in kunt zetten in jouw groep en hoe je samen met de groep het Pad kunt bewandelen.

Doordat er tijd zit tussen twee trainingsdagen heb je alle ruimte om uit te proberen en tijdens de tweede dag jouw vragen stellen.

Je krijgt alle materialen om er meteen in de klas mee aan de slag te gaan.

Twee inspirerende volledig verzorgde dagen op een prachtige locatie!

Is er rust in de groep en worden ruzies op een goede manier opgelost.

Ga jij met mij mee op Klasse(n)Pad®?

Data en locaties

Omgeving Utrecht

Op een mooie locatie met heerlijke lunch, koffie en thee gaan we ‘op pad’.


woensdag 13 maart  &
woensdag 24 april 2024

9.30 – 16.30 uur

Omgeving Utrecht

Op een mooie locatie met heerlijke lunch, koffie en thee gaan we ‘op pad’.


dinsdag 10 september &
dinsdag 15 oktober 2024

9.30 – 16.30 uur

Wanneer je op de link klikt, kom je op de website van Klasse(n)Kracht®.

De investering voor deze tweedaagse is:

€ 1.275,- 

Hiervoor krijg je:

  • Een geheel verzorgde tweedaagse training van 09:30 tot 16:30 met heerlijke lunch, koffie en thee op een mooie locatie in Nederland t.w.v. € 750.
  • Een set Klasse(n)Pad met poster, kaartenbox met opdrachten, thema magneten en handleiding t.w.v. €500 per set.
  • Elf thema’s met in totaal 96 kant en klare doe-opdrachten
  • Toegang tot de online academie van Klasse(n)Pad waar je filmpjes, illustraties, werkbladen e.d. via het digibord kunt tonen of downloaden
  • Extra en verdiepend materiaal, wat elk jaar wordt aangepast en toegevoegd
  • Toegang online basistraining Klasse(n)Kracht t.w.v. € 247.
  • Licentie online leeromgeving Klasse(n)Pad t.w.v. € 79 euro voor één jaar, jaarlijks te verlengen.

De materialen van Klasse(n)Pad®

ondersteunen jou om rust in je klas te krijgen

Kaartenset KlassenPad

Set Klasse(n)Pad®

Een volledige set Klasse(n)Pad® met poster, kaartenbox met opdrachten, thema-magneten, handleiding.

Kaartenset KlassenPad

Thema's

11 thema’s met in totaal 96 kant en klare doe-opdrachten.

Online omgeving KlassenPad

Online leeromgeving

Toegang tot de online leeromgeving van Klasse(n)pad® waar je filmpjes, illustraties, werkbladen e.d. via je het digibord kunt downloaden.

KlassenPad poster

Licentie

Extra en verdiepend onlinemateriaal.Licentie online leeromgeving Klasse(n)Pad® t.w.v. €79,- voor één jaar.

Veelgestelde vragen

Kunnen we met meerdere mensen uit ons team met jou op Klasse(n)Pad®?

Ja, dat kan zeker! Kom je met z’n drieën, dan krijgt de derde persoon 50% korting. Kom je met z’n vieren, dan betaal je maar voor drie. Ieder krijgt natuurlijk wel alle materialen. 😉

Voor welke groepen is Klasse(n)Pad® ontwikkeld?

Klasse(n)Pad® is ontwikkeld voor de groepen 5 t/m 8. Groep 4 zou ook kunnen, maar wellicht dat dan niet alle thema’s spelen.

Wij werken op school al met Klasse(n)Kracht® of willen ermee gaan werken. Kun je de training dan ook bij ons op school aanbieden?

Dat kan ook. Dan gaan we in-company op pad. Neem even contact met me op of stuur me een mailtje. Dan laat ik je weten hoe we dat pad kunnen bewandelen.

Geef je de trainingen overal in het land?

Ja hoor! Ik cross met liefde en plezier het hele land door.

Nog andere vragen? Ik beantwoord ze graag!

Nicole & Klasse(n)Pad®

Hoe het begon.

In 2016 kwam ik, na mijn zoektocht naar een aanpak voor een ‘dynamische’ groep, in contact met Jelly Bijlsma van Klasse(n)Kracht®. Al snel kwam ik erachter dat we dezelfde missie hebben: alle kinderen én leerkrachten moeten zich veilig voelen in hun groep. Nadat we op school positieve resultaten ervaarden binnen onze groepen heb ik de Post-HBO opleiding Specialist Klasse(n)Kracht® gevolgd. Ik ben licentie Specialist Klasse(n)Kracht® daarmee kan ik zelf trajecten aanbieden® en kan ik mijn passie verder uitbouwen in mijn bedrijf.

Nicole Klassenkracht

Klasse(n)Kracht®: met RESPECT voor de klas

Is een systemische aanpak om het groepsvormingsproces in de school en de klas actief te begeleiden. De aanpak is ontwikkeld in de praktijk vanuit de begeleiding van de ‘moeilijke’ groep. Behalve dat het een aanpak is om ‘moeilijke’ groepen binnen zes weken weer op de rails te hebben, is het ook een werkwijze om met je team vanaf de voordeur, of eigenlijk vanaf het hek van het schoolplein, regie te voeren op een sociaal, veilig en krachtig klimaat in de klas en in de school. De aanpak richt zich op zeven pijlers met als doel het realiseren van een Sociaal Krachtig en Veilig Pedagogisch klimaat in de klas en in de school. Elke pijler heeft een ander accent, en is ook steeds verbonden met de andere pijlers.

En sinds februari 2022 is er dus het Klasse(n)Pad®. Dit is volgens mij écht waar leerkrachten en scholen behoefte aan hebben. Ik merkte het tijdens de trajecten ‘een moeilijke groep’ die ik samen met leerkrachten doorloop. Wat men vaak wil is maar één ding: rust in de klas! Klasse(n)Pad® geeft de leerkrachten tools en gerichte activiteiten om die rust in de groep te kunnen creëren.

Als licentie Specialist Klasse(n)Kracht® begeleid ik vanuit de RESPECT-aanpak leerkrachten met ‘dynamische’ of ‘ingewikkelde’ groep naar een sociaal veilig klimaat in de groep. Daarnaast verzorg ik trainingen en workshops in de RESPECT-aanpak aan stichtingen, scholen en leerkrachten.

Meer informatie over Klasse(n)Kracht®?
Kijk op: www.klassenkracht.nl

KlassenKracht

Je bent er bijna!

Waar mag ik het e-book naartoe sturen?

Privacyverklaring

Check de mail om het e-book te downloaden!

Je bent er bijna!

Waar mag ik het e-book naartoe sturen?

Privacyverklaring

Check de mail om het e-book te downloaden!

Je bent er bijna!

Waar mag ik het e-book naartoe sturen?

Privacyverklaring

Check de mail om het e-book te downloaden!

Je bent er bijna!

Waar mag ik het e-book naartoe sturen?

Privacyverklaring

Check de mail om het e-book te downloaden!

Je bent er bijna!

Waar mag ik het e-book naartoe sturen?

NMO E-book Schitteren met je groep

Check de mail om het e-book te downloaden!

Aanmelding nieuwsbrief De Kracht van Verschillen

- Human Dynamics -

 

 

Meld je aan voor deze nieuwsbrief door hier jouw naam en e-mailadres in te vullen:

Privacyverklaring

Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt vanaf nu steeds de laatste info rondom de Kracht van Verschillen - Human Dynamics-.

Wil je 15 Snelle Groepsvormers?

Wil je 15 Snelle Groepsvormers?

In dit praktische e-book heb ik 15 snelle Groepsvormers voor je verzameld die je binnen én buiten kunt doen. Voor jouw groep én voor jouw team.

Nieuwsgierig?

Vul het formulier in en ontvang het e-book in jouw mailbox.

Check de mail om het e-book te downloaden!

Op zoek naar rust in jouw klas?

In dit praktische e-book heb ik drie gouden tips voor je om in no-time rust in jouw klas te creëren?

Wil jij zo snel mogelijk rust in jouw groep?

Vul dan het formulier in en ontvang het e-book direct in jouw mailbox.

Check de mail om het e-book te downloaden!