En toen was het ineens alweer 8 januari.* Mijn goede voornemens voor de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn deels gelukt: het grootste gedeelte van de Top 2000 kunnen luisteren, genoten van heerlijke boeken, gezelligheid en rust. Maar ergens rond woensdag werd het toch onrustig. Ik had me voorgenomen om vóór de Kerst mijn nieuwe site klaar te hebben en dát was door de drukte niet gelukt. Ook mijn Jan van Haasteren, de kersteditie, lag nog in de verpakking in de kast. Niet aan toegekomen. Hmmmz, het werd steeds onrustiger.

Nu zit ik dus wel zo in elkaar dat als ik iets in mijn hoofd heb, het, even netjes uitgedrukt, niet op een andere plek in mijn lijf zit. En dus ga ik in de stand ‘verstand op nul en blik op oneindig’. Ik hoef mezelf er dan eigenlijk ook niet toe te zetten of een schop onder mijn kont te geven. Het gebeurt gewoon! Niet denken, maar doen!

Bouwen

En dus, begon ik donderdag verder te bouwen aan mijn site. Stiekem heb ik ergens in november een hele dag met Mok aan de keukentafel gezeten om ‘m in de steigers te zetten. Zo’n dag dat je er helemaal inzit en het vertrouwen hebt dat het goed gaat komen. Super! Maar dan, zit je ineens in je uppie op je werkkamer, met de onlinetraining ernaast en begint het gepuzzel. ‘Huh, het was toch het paarse plusje en dan kreeg ik dezelfde pagina?’ of ‘Waarom staat er nu ineens een lijn en verspringt de boel? Ik doe toch hetzelfde?’

Grrr… de irritatie begon te stijgen. Hoe zat het nu ook alweer? Het stemmetje in mijn hoofd begon ook nog lekker mee te doen: ‘Dat krijg je ervan Megens, als je dingen altijd persé zelf wil doen! Misschien moet je eens….’

‘Nou nee! Dat dacht ik toch van niet! Dit gaat me lukken! Tanden erin en door!’

Tegenvaller

Was ik net lekker op weg, moest ik even op pad voor een booster. Nou ja, eigenlijk mam, maar het was er niet druk en ze hadden nog wel plek voor een prikkie extra. Dus, hup geregeld. In de middag weer achter mijn bureau gekropen, die arm lag toch niet zo lekker op mijn bureau. Maar ik had een doel, die site! Dus ik moest door. Vervolgens was ik drie dagen écht niet fit. Het leek alsof ik 10 cm boven de grond zweefde, toch maar achter de laptop. Maar help! Ik zág het echt niet meer. Dus daar kwam mijn stemmetje weer: ‘Nic, gewoon even stoppen. Maandag met frisse moed verder.’ Ik heb er maar even aan toegegeven, want dit schoot niet op. Lekker met een boek en een dekentje op de bank gaan hangen en gewoon even loslaten wat er in mijn hoofd zat. Tussendoor gerommeld in mijn werkkamer, de boel even geordend en anders neergezet. Mijn boekhouding van 2021 afgesloten, nieuwe doelen voor 2022 gesteld. En hé, er ontstonden ineens plannen!

Uitvoering

En dus kon ik die plannen meteen integreren in mijn nieuwe site. En daardoor ging ik als een speer! Ik werd steeds handiger in het bouwen, ontdekte steeds meer handigheidjes en werd de opmaak steeds meer ‘Nicole’. Uiteindelijk was ‘ie woensdag klaar. Althans, op dat moment kwam ik op het punt dat ik aan elke letter, opmaak, foto, tekst begon te twijfelen. Want, wanneer is ‘ie nu eigenlijk goed genoeg? Ik heb geen idee. Ik zié het op een gegeven moment niet meer. Dus heb ik ‘m even gedeeld met mijn lieve broer en nu met jou en jullie. Ik heb mijn foutenspeurneus er echt een aantal keer overheen laten gaan, maar ook ik heb wel eens een blinde vlek. Dus, mocht je wat tegenkomen, mail me dan even. Dan pas ik het aan.

Nieuw aanbod

Een nieuwe site betekent ook een nieuw aanbod. Volgende week mogen de scholen gelukkig weer open. Ik kan me heel goed voorstellen dat je ernaar uitkijkt om weer lekker met je groep aan de slag te gaan. Mocht je nog even een opfrismomentje voor jezelf willen creëren, download dan mijn e-book. Daarin staan tips die je meteen kunt toepassen, omdat het vast en zeker weer even gaat stormen in de groep. Het is goed om ook even terug te denken aan wat je in de forming- en normingsfase hebt gedaan en dat even terug te pakken. Als je mijn e-book leest, herken je vast wat ik bedoel.

Consultatie & Advies

En, wat ik in mijn aanbod heb toegevoegd is een consultatie en advies.

Herken je dit bij jezelf:
Af en toe twijfel ik of ik de goede dingen zie en doe. Zou ik het op sommige momenten toch anders aan moeten pakken? Ik merk dat de groep anders gaat reageren, en vraag me af hoe ik dat bijgestuurd krijg.

Het begint er steeds meer op te lijken dat de groep niet verder komt in de fases van het groepsvormingsproces, maar voor mijn gevoel heb ik alles uit de kast gehaald. En ís het wel zo, zoals ik dénk dat het is. Heb ik niet ergens een blinde vlek? Wat zou het fijn zijn als er even iemand mee zou kunnen kijken….

Herkenbaar?

Hoe zou het dan zijn als:

  • Je alle antwoorden krijgt op de vragen over het groepsproces in jouw groep.
  • Je samen met mij zicht op de groep krijgt.
  • In 1,5 uur weet wat je moet doen om het groepsproces bij te sturen.
  • Je tips en adviezen krijgt waar je de volgende dag mee verder kunt.
  • Je niet meer hoeft te twijfelen.
  • Je weer met plezier voor de groep staat.

En dat voor maar € 297,-!

Wat je daarvoor krijgt?

  • Observatie in de groep
  • Nabespreking met tips en adviezen waar je de volgende dag meteen mee aan de slag kunt en waar je niet alleen nu maar ook in alle volgende schooljaren profijt van hebt.
  • Kort verslag en.. geen twijfels meer!

Nog meer nieuws!

Online sparren

Mocht je dit nog een tikkeltje ‘to much’ vinden, dan heb ik ook nog een andere mogelijkheid.

Vier keer per maand bied ik een gratis online Vraag en Antwoord aan. Even de mogelijkheid om drie kwartier met me te sparren. Aanmelden kan rechtstreeks via de planner op mijn site.

*En toen was het ineens 10 januari, omdat het niet lukte om de site in de lucht te krijgen. Grrr! Maar… met heel veel geduld én de hulp van de support van mijn hosting TransIP (ja, even reclame, want het is echt een aanrader!) is het toch gelukt!

Zo, dat is eruit.

De site staat online! Zó spannend! nicolemegens.nl

Ik kijk vol energie uit naar wat dit jaar gaat brengen. Jij ook?

Je bent er bijna!

Waar mag ik het e-book naartoe sturen?

Privacyverklaring

Check de mail om het e-book te downloaden!

Je bent er bijna!

Waar mag ik het e-book naartoe sturen?

Privacyverklaring

Check de mail om het e-book te downloaden!

Je bent er bijna!

Waar mag ik het e-book naartoe sturen?

Privacyverklaring

Check de mail om het e-book te downloaden!

Op zoek naar snelle groepsvormers?

Download dan het gratis e-book met 15 snelle groepsvormers voor buiten én binnen.

Privacyverklaring

Check de mail om het e-book te downloaden!

Wil je 15 Snelle Groepsvormers?

Wil je 15 Snelle Groepsvormers?

In dit praktische e-book heb ik 15 snelle Groepsvormers voor je verzameld die je binnen én buiten kunt doen. Voor jouw groep én voor jouw team.

Nieuwsgierig?

Vul het formulier in en ontvang het e-book in jouw mailbox.

Check de mail om het e-book te downloaden!